logo
SZTL
Akadalymentesiett verzio
mainpicture

A kezelések igénybevételéhez szakorvosi vény és kezelőlap szükséges.

A kezelések kiíratásának menete: a betegnek először a háziorvost kell felkeresnie, aki reumatológiai kezelésre beutalót állít ki. Ezt követően kell a lakóhely közelében, vagy előzetes bejelentkezés után Hegykőn a fürdőn, a reumatológiai szakrendelést felkeresni. A szakorvos a beteg vizsgálata után írja fel a javasolt kezeléseket.

01

Gyógyvizes medencefürdő

A termálvíz idült mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas, szakorvosi javaslat alapján. Jó eredménnyel alkalmazható rehabilitációs kúraként gyógyult csonttörések, ficamok, ízületi rándulások, izomhúzódások kezelésére. A fürdő rendszeres használata oldja a sportolással, fokozott izommunka igénybevételével járó megterhelést, a vízfelszínről felszálló és belélegzett vízgőzök előnyösen hatnak a légúti panaszokra.

03

Iszappakolás

A szerves és szervetlen alkotókban gazdag iszap nagy hőtároló képességű. Krónikus, kopásos ízületi- és gerincelváltozások, izomgörcsök, idült kismedencei folyamatok gyógykezelésére használják.

06

Orvosi gyógymasszázs

A masszázs nyugtató, lazító hatású, a terápia során a test átmelegszik, könnyeddé válik, az idegek kisimulnak, szabaddá válik a légzés. Hatással van a vér- és nyirokkeringés megélénkülése, akár ötszörösére is nőhet a felületes és a mélyen fekvő testszövetek vérellátása, javul a sejtek oxigén- és tápanyagellátása, salak- és méreganyagok kiválasztása. Nyugtató hatással van az idegrendszerre, a bőr idegvégződései juttatják el az agyhoz a kéz gyógyító érintését, amely majd továbbítja a többi testrészhez. A belső szervekre gyógyító hatást gyakorol, célirányos zónamasszázzsal javulnak a zavarok, problémák. A megfeszült izmok ellazulhatnak, az ernyedt izomzat pedig újult erőre kaphat. Az érintésre a szervezet endorfin és oxitocin hormont állít elő, amelyek a test saját stressz- és fájdalomcsillapító szerei.

Ellenjavallatok:

  • Láz, heveny reumatikus és egyéb gyulladások (akut szakaszban)
  • Friss traumatikus sérülések
  • Visszérbántalmak és mélyvénás trombózis
  • Vérzékenység (Sincumar és Marcumar tabletta szedése esetén)
  • Fertőző bőrbetegségek és egyéb fertőző betegségek esetén
  • Rosszindulatú daganat (előrehaladott daganatos betegség)
  • Alkohol- és drogfogyasztás
  • Menstruáció első két napja
  • Terhesség első három hónapja

07

Víz alatti vízsugármasszázs

A víz alatti vízsugármasszázs egyénileg történik orvosi kádban. A kezelés Hegykőn gyógyvízzel zajlik. A kezelés során a gyógyvizet egy csőből kézzel irányítják a test különböző pontjaira. Erősíti a legyengült izmokat, javítja a vérkeringést, felszabadítja a letapadt szöveteket, helyreállítja a bőr állapotát. Emellett közérzetjavító, frissítő hatása is van.

08

Víz alatti csoportos gyógytorna

A felhajtó erőnek köszönhetően vízbe merüléskor az izmok felszabadulnak tartófunkciójuk alól, amely ellazulást eredményez. Ez elősegítheti akár olyan mozdulatok, pozíciók kivitelezését is, amelyek szárazföldön már nem megoldhatók. A víz alatti torna lehetőség a test minden területére kiterjedő ízületi átmozgatásra. Izomerősítést, egyensúly- és koordinációjavulást eredményezhet.